Saturday, September 16, 2017

Habitare 2017

Habitare 2017

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare 2017antoi tänäkin vuonna taas parastaan. Messut koostuivat värikkäistä seinistä, viherkasveista, murretuista tekstiileistä ja  hyllyjen täydeltä olevista koristeista. Onneksi Suomessakin jo ymmärretään panostaa entistä enemmän kauniisiin ja harmonisiin messuosastoihin. 


Nappasin muutaman kuvan niistä osastoista, jotka miellyttivät eniten omaa silmääni. 


Anno - tuotemerkin odotettu paluu
Kodin1 ja Anttilan konkurssin jälkeen, monet jäivät kaipaamaan Anno-tuotesarjaa, joka koostui suurelta osin luonnonläheisistä ja skandinaavisista kodin tekstiileistä sekä muista sisustustuotteista. Anno-brändi tuli kuitenkin takaisin ja mikä olikaan näyttävämpi paluu, kuin Habitare. Annon uutta mallistoa on mahdollisuus ostaa Habitaresta, Annon verkkokaupasta sekä Hobby Hallista.


Ikean 200-neliöinen elohuoneIkea osallistui ensimmäistä kertaa Habitaareen, mielestäni oli jo aikakin. Ikealla oli messuilla liki 200 neliön osasto, minne Ikea oli sisustanut neljä erilaista olohuonetta, jotka oli nimennyt "Elohuoneiksi".  Elohuoneessa renoudutaan, seurustellaan, levätään ja ruokaillaan. 


HUONE ett RUMin helppohoitoiset ilmakasvit
Ilmakasvit ovat tehneet tuloaan jo jonkin aikaa. Mutta - mitä tarkoittaa ilmakasvi  ? 
(kuva lainattu netistä) 
llmakasvit ovat pieniä kasveja, jotka ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Ne puhdistavat ilmaa ja vievät vain vähän tilaa. Kaikkien kasvien tapaan myös ilmakasvit tarvitsevat ajoittain kastelua. Kasveja voi suihkuttaa vedellä pari kertaa viikossa tai upottaa ne kylpyyn 20–30 minuutiksi joka toinen viikko . 
Habitaressa pienellä HUONE ett RUMin osastolla oli sekä näytillä että myynnissä koko joukko näitä erikoisia ilman multaa eläviä kasveja. 


VaneriTaipuu moneen, tässä yksi hieno esimerkki. Tämä on tuunauslistallani muuten seuraava projekti. Vanerilla oli sisustettu messuosasto jos toinenkin. 

Messuilla näkyi paljon rottinkisia huonekaluja, ihania tekstiilejä & värikkäitä kuoseja. 

(HobbyHall)

Finarten oli myös panostanut kauniiseen esillepanoon.  Kauniita puuvillamattoja myy mm. Stockmann sekä Finarte.fi verkkokauppa.
Messuilla näkyi sellainen sisustuskavalkaadi, että sinne kannatta tulla vaikka vähän kauempaakin. 
Olen jo pitkään haaveillut vihreästä työhuoneen seinästä ja tämänpäiväisen messuilun jälkeen taidan ryhtyä tuumasta toimeen.
Lystikästä lauantaita,Chili No comments:

Post a Comment